Η Δυναμική Ανάπτυξη είναι πάντα δύσκολη και άβολη. Είμαστε βέβαιοι ότι κατανοούμε όλοι το βασικό λόγο! Συνοψίζεται σε μία λέξη: “Νέο”

Η Δυναμική Ανάπτυξη, μπορεί να απαιτεί την υιοθέτηση μιας Νέας διαδικασίας. Ακόμα περισσότερο, μια ή και περισσότερες Νέες προσλήψεις. Σίγουρα την προετοιμασία και παρουσίαση ενός Νέου πλάνου δράσης ή ενός Νέου μοντέλου λειτουργίας της επιχείρησης. Μία Νέα προσέγγιση στη στοχοθέτηση των τμημάτων πωλήσεων αλλά και μάρκετινγκ. Ή μια Νέα τεχνολογία που δημιουργεί ευκαιρίες και Νέες προοπτικές, αλλά και κινδύνους, σε σχέση με τον ανταγωνισμό και την υιοθέτηση της στην αγορά. 

Στην καρδιά της Νέας πραγματικότητας βρίσκονται όλες οι καταστάσεις που δεν έχετε αντιμετωπίσει ακόμα.

Και είναι εκεί ακριβώς που οριοθετείται η Δυναμική Ανάπτυξη των οργανισμών!  Δεν διαφέρει αν θέλετε να επιταχύνετε τη μηχανή ανάπτυξης των πωλήσεών σας ή της καινοτομίας σας ή της παραγωγής σας. Απλά δεν μπορείτε να παράγετε κορυφαία στελέχη, να προσελκύετε τους ανάλογους Α-players και να διατηρείτε σταθερά υψηλά αποτελέσματα χωρίς να ανοίγετε τον εαυτό σας σε έναν εντελώς Νέο πλαίσιο και μεθοδολογία σκέψης και δράσης.

Θα μπορούσατε να συνεχίσετε να εστιάζετε σε νέες τακτικές ή απλά πρακτικές, αλλά χωρίς σύνδεση με μία γενικότερη στρατηγική Δυναμικής Ανάπτυξης. Ενέργειες που πιθανά κάνουμε καθημερινά, χωρίς σύστημα και συνειδητή σύνδεση με το μακροπρόθεσμο στόχο μας (BHAG). Παράδειγμα, επαινώντας ένα κορυφαίο στέλεχος ή συνεργάτη σας ή «κυνηγώντας» τάσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Αυτό, είναι ουσιαστικά άνετο! Είναι μέσα στη σφαίρα άνετης διαχείρισης!

Αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει η μεθοδολογία του Scaling Up. Εκεί είναι η πραγματική δουλειά!

Και είναι ακριβώς αυτό που έψαχναν πολλοί ηγέτες, διευθύνοντες σύμβουλοι και επιχειρηματίες όταν άρχισαν να εφαρμόζουν τη μεθοδολογία! Αυτοί οι ηγέτες δεν στόχευαν σε οριακές αποδόσεις. Και μπορείτε να στοιχηματίσετε ότι ήταν διστακτικοί για το αν «θα λειτουργούσε πραγματικά αυτό για εμάς». 

Ταυτόχρονα, υπάρχει ένας ακόμα λόγος που εντάχθηκαν και συνέχισαν. Σκέφτηκαν την εναλλακτική, ένα μέλλον όπου τίποτα δεν αλλάζει πραγματικά! Ένα μέλλον, όπου εστιάζετε συνεχώς σε δραστηριότητες που παρέχουν μικρή αξία στον εαυτό σας, στην ομάδα σας και, τελικά, στην εταιρεία σας στο σύνολό της. Όπου ουσιαστικά «καίτε» τον εαυτό σας στο τέλος του μήνα για να πετύχετε τους αριθμούς σας και να προετοιμαστείτε διανοητικά για να το κάνετε ξανά για τις επόμενες 30 ημέρες.