Κάθε στάδιο που διανύει μια εταιρεία έχει διαφορετικές απαιτήσεις και προκλήσεις ως προς την διαχείριση των πόρων της και την κυριαρχία της στην αγορά. Με την πολυετή αντίστοιχη εμπειρία και συνεχή επίκαιρη εκπαίδευση που διαθέτουμε, μπορούμε να καθοδηγήσουμε κάθε εταιρεία ή οργανισμό, ανεξάρτητα από το στάδιο στο οποίο βρίσκεται. 

Οι μεθοδολογίες που εφαρμόζουμε είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένες για την αποτελεσματικότητα τους και υποστηρίζονται διαχρονικά τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και τον επιχειρηματικό κόσμο. Κάθε μια από αυτές, προσφέρουν διορατικότητα στο επιχειρείν και μοναδικό πλεονέκτημα σε όσους τις ακολουθούν, ενώ παράλληλα απαντούν στα ερωτήματα των επιχειρηματιών κάθε επιπέδου.

Effectuation

Πώς ξεκινάω;

Ένα πλαίσιο προσέγγισης και σκέψης που αναπτύχθηκε μέσω επιστημονικής έρευνας και χρησιμοποιείται από έμπειρους επιχειρηματίες για την οικοδόμηση επιτυχημένων επιχειρήσεων σε διάφορες βιομηχανίες, γεωγραφίες και χρόνους.

Η θεωρία του Effectuation της Dr Saras Sarasvathy περιγράφει μια προσέγγιση για τη λήψη αποφάσεων και την εκτέλεση ενεργειών στις επιχειρηματικές διαδικασίες, όπου προσδιορίζετε το καλύτερο δυνατόν επόμενο βήμα σας αξιολογώντας τους διαθέσιμους πόρους για να επιτύχετε τους στόχους σας, ενώ παράλληλα εξισορροπείτε συνεχώς αυτούς τους στόχους με τους πόρους και τις ενέργειες σας.

Η effectual λογική διαφέρει από τον αιτιακό συλλογισμό, όπου υπάρχει ένας προκαθορισμένος στόχος και η διαδικασία για την επίτευξή του σχεδιάζεται προσεκτικά σύμφωνα με ένα σύνολο δεδομένων πόρων. Η Sarasvathy υποστηρίζει ότι ο αιτιακός συλλογισμός δεν είναι κατάλληλος για τις επιχειρηματικές διαδικασίες που εγγενώς χαρακτηρίζονται από αβεβαιότητα και κινδύνους.

LEARN MORE

Scaling Up

Πώς αναπτύσσομαι δυναμικά;

Φτάνοντας στο στάδιο της Δυναμικής Ανάπτυξης έρχεστε αντιμέτωποι με καινούργιες προκλήσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις αμέτρητες επιχειρήσεις που δημιουργούνται κάθε χρόνο, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό καταφέρνει να Αναπτυχθεί Δυναμικά.

Η μεθοδολογία του Scaling Up του Verne Harnish βασίζεται στις 4 Αποφάσεις, στις οποίες κάθε εταιρεία που θέλει να Αναπτυχθεί Δυναμικά, πρέπει να επιτύχει: Άτομα, Στρατηγική, Εκτέλεση, Ρευστότητα.

Χρησιμοποιώντας απλές δοκιμασμένες πρακτικές και τεχνικές, το Scaling Up στοχεύει σε ριζικές βελτιώσεις του τρόπου καθημερινής λειτουργίας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που έχουν φέρει σε αδιέξοδο πολλές εταιρείες σε αυτό το στάδιο.

LEARN MORE

ΕxΟs
Exponential Organizations

Μια εταιρεία είτε διαταράσσει, είτε διαταράσσεται. Οι μεγάλοι, αργά κινούμενοι οργανισμοί δεν είναι πλέον η κυρίαρχη δύναμη στις επιχειρήσεις. Αντίθετα, νέες εταιρείες επιτυγχάνουν ρυθμούς ανάπτυξης που ποτέ πριν δεν φάνταζαν δυνατοί. 

Τι κάνει αυτές τις εταιρείες, οι οποίες έχουν όλες πολύ διαφορετικά επιχειρηματικά μοντέλα, να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό;

Οι Εκθετικοί Οργανισμοί (Exponential Organizations – ExOs) αναπτύσσονται με ρυθμό άνω του μέσου όρου – έως και δέκα φορές πιο γρήγορα από συγκρίσιμες εταιρείες του κλάδου – αλλά μπορούν να ανταπεξέλθουν με πολύ λιγότερους πόρους χάρη στις νέες μορφές οργάνωσης και τη χρήση νέων, ιδιαίτερα των ψηφιακών, τεχνολογιών.

Ο Salim Ismail, ο οποίος επινόησε για πρώτη φορά τον όρο ExOs, έχει προσδιορίσει 11 χαρακτηριστικά που χαρακτηρίζουν το παραδειγματικό ExO: τον Massive Transformative Purpose (MTP), πέντε εσωτερικές ιδιότητες και πέντε εξωτερικές ιδιότητες.

LEARN MORE

OpenExO Greece

Keep in touch!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να μάθετε πρώτοι για τα workshops και άλλες δράσεις μας!

Ονοματεπώνυμο*