Αν κάποιος έχει την επιλογή να δουλέψει στην NASA, ή στην εταιρία σας (σε ανάλογες θέσεις) τι θα προτιμούσε;

Συνήθως, η NASA θα έβγαινε πρώτη. Γιατί;

Massive Transformative Purpose

NASA: Explore the unknown in air and space, innovate for the benefit of humanity, and inspire the world through discovery.

Google: Organize the world’s information and make it universally accessible and useful.

World Top 20 Project: Educate every child on the planet.

Αυτό είναι ο MTP (Massive Transformative Purpose). Ο MTP δεν είναι ένα απλό “Mission Statement”. Είναι ένας μεγαλεπήβολος στόχος που προτείνει έναν καλύτερο κόσμο, εμπνέοντας και προτρέποντας όποιον τον ακούσει να ακολουθήσει. Και ενώ αυτοί οι στόχοι μπορούν να ακούγονται εξωπραγματικοί ή υπερβολικοί, ακριβώς το ότι έχουν τεθεί έχει οδηγήσει στο περίεργο φαινόμενο να συμβαίνουν θαύματα!

Όλοι οι Εκθετικοί Οργανισμοί έχουν ένα MTP!

Κοιτάζοντας ψηλά
Κάθε στόχος δίνει μία κατεύθυνση. Η διαφορά του MTP είναι ότι έχοντας έναν τόσο μεγάλο στόχο, η ομάδα κατευθύνεται σε μεθόδους και στρατηγικές που στοχεύουν στην γρήγορη ανάπτυξη. Η καινοτομία και η χρήση νέων τεχνολογιών είναι βασικό χαρακτηριστικό των Εκθετικών Οργανισμών – και τίποτα δεν αναγκάζει μία ομάδα να σκεφτεί και να δοκιμάσει νέες ιδέες όσο ένας δύσκολος στόχος.

Χτίζοντας μια ομάδα για Εκθετική Ανάπτυξη
Μία βασική προϋπόθεση για την ραγδαία ανάπτυξη ενός οργανισμού είναι και η προσέλκυση νέων ταλέντων στην ομάδα, καθώς και η διατήρησή τους. Σε ένα περιβάλλον που αυτά τα ταλέντα είναι περιζήτητα, η ύπαρξη ενός MTP είναι σημαντικός παράγοντας για να ξεχωρίσετε – άλλωστε όλοι θέλουν να δουλεύουν για έναν ανώτερο σκοπό.

Καλλιέργεια της κουλτούρας της εταιρείας
Η ύπαρξη ενός MTP δημιουργεί συνθήκες για το χτίσιμο μίας θετικής κουλτούρας, εντός και γύρω από την εταιρεία. Αν είστε ακόμα μία επιχείρηση σαν όλες τις άλλες, το καλύτερο που μπορεί να περιμένετε είναι να σας προτιμήσουν από τους ανταγωνιστές σας. Από την άλλη, αν ο στόχος σας είναι αρκετά ευγενής και αν μιλάει στις καρδιές των ανθρώπων, τότε αυτοί όχι απλά θα σας στηρίξουν, αλλά θα γίνουν και μέλη της “φυλής” σας και θα είναι περήφανοι για αυτό.

(Quiz: Γνωρίζετε μια εταιρία, που η απουσία κουλτούρας, της έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές;)

Μεγάλα προβλήματα, μεγάλες ευκαιρίες
Τα προβλήματα που απασχολούν τον σημερινό κόσμο δημιουργούν νέες ανάγκες, και νέες ευκαιρίες για τις εταιρείες που μπορούν να προσφέρουν λύσεις σε αυτά. Οι Εκθετικοί Οργανισμοί, έχοντας σαν βασικό στόχο την λύση των μεγαλύτερων προβλημάτων της εποχής μας, βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση ακόμα και απέναντι σε πολύ μεγαλύτερες εταιρείες.