Όταν αναφερόμαστε, στη MicroGlobals, στο καλύτερο οργανωτικό πλαίσιο για να εφαρμόσετε την στρατηγική της επιχείρησής σας συνειδητά, περιοριζόμαστε στη λίστα ενεργειών των πρακτικών Rockefeller. Αυτό το απλό σύνολο πρακτικών, έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη περισσότερων από 40.000 επιχειρήσεων, μειώνοντας παράλληλα σημαντικά το χρόνο διοίκησης  που απαιτείται! Πολλές από τις ανωτέρω επιχειρήσεις, αναπτύχθηκαν κατά 10 εκατ., 100 εκατ. και μερικές εξ αυτών κατά 1 δις και περισσότερο.

Οι 10 πρακτικές που απαρτίζουν αυτή τη λίστα ενεργειών, δεν έχουν αλλάξει πάνω από 100 χρόνια, από τότε που ο John D. Rockefeller, τις εφάρμοσε στην επιχείρησή του – των οποίων τα αποτελέσματα συνέβαλαν στο να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα. 

Η πειθαρχημένη εφαρμογή έστω και δύο ή τριών πρακτικών που συνδέονται άμεσα με τις προτεραιότητες σας έχει καθοριστικά αποτελέσματα στην επιτάχυνση της Δυναμικής Ανάπτυξης με «έξυπνο» και υγιή τρόπο.

Ένα παράδειγμα της επιτυχίας των Πρακτικών Rockefeller

Ο ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Coastal.com, Roger Hardy, αποδίδει τα εκπληκτικά αποτελέσματα της εταιρείας τους στην  πειθαρχημένη εκτέλεση τριών Πρακτικών Rockefeller. 

Συγκεκριμένα:

Ακούει τους πελάτες και τους υπαλλήλους
Συνεχείς συσκέψεις ώστε να συζητιέται και να εφαρμόζεται ό,τι μαθαίνεται
Καθορισμός προτεραιοτήτων με βάση αυτές τις πληροφορίες

Το 2014, η Coastal.com, Καναδική εταιρεία οπτικών, εξαγοράστηκε από την Essilor International για το ποσό των 430 εκατομμυρίων δολαρίων Καναδά, το οποίο ήταν η μεγαλύτερη επένδυση που έγινε ποτέ  στον Καναδά σε μία εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου. Η Coastal.com εξακολουθεί να εκπλήσσει ευχάριστα  τους πελάτες της, να προσλαμβάνει υπαλλήλους και να αποδίδει κέρδη στους μετόχους, χάρη στις διαδικασίες που εφαρμόζονται ώστε να λειτουργεί άψογα. 

Γιατί είναι σημαντική η πειθαρχία;

«Οι στόχοι χωρίς προγραμματισμό είναι απλώς επιθυμίες, ο προγραμματισμός χωρίς στόχους είναι απλώς άσκοπος». Θεωρητικά το γνωρίζουμε, ταυτόχρονα θέλουμε να τονίσουμε πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη προγραμματισμού ώστε να πετύχετε τους στόχους σας. Το «mantra» μας στο Scaling Up και στη Microglobals είναι ξεκάθαρο, «ο προγραμματισμός σε απελευθερώνει», και είναι ο βασικός παράγοντας στη μεθοδολογία και στις εφαρμογές μας. 

 

Σαφές όραμα (στόχοι) + Πειθαρχία (προγραμματισμός) = Επιτυχία 

 

Μπορεί να θέλετε να παίξετε κιθάρα, αλλά αν δεν κάνετε μαθήματα και δεν πειθαρχείτε (πρόγραμμα) στην εξάσκηση, δεν θα μπορέσετε να κάνετε κάτι. Ομοίως, οι επιχειρηματίες που συνεχώς πραγματοποιούν το όραμά τους, είναι εκείνοι με ξεκάθαρους στόχους και προγραμματισμό. 

Εννοείται ότι αυτές οι πρακτικές δεν αποτελούν το μόνο τρόπο ώστε να χτιστεί μία εταιρεία με μακρά διάρκεια. Παρόλα αυτά, εάν η επιχείρησή σας έχει τέλεια στρατηγική αλλά η ομάδα σας πρέπει να εργάζεται 18 ώρες την ημέρα για να φέρει ελλιπή αποτελέσματα και δεν είναι πειθαρχημένη, τότε οι Πρακτικές Rockefeller είναι για εσάς.

Πως να εφαρμόσετε τις Πρακτικές Rockefeller?

Ενώ οι πρακτικές δεν  παρατίθενται σε συγκεκριμένη σειρά και μπορείτε να ξεκινήσετε από οποιαδήποτε θελήσετε, δίνουμε στους συνεργάτες μας ένα σημαντικό κανόνα. Χρειάζεται να ξεκινούν με την Πρακτική Rockefeller #1: Η Ηγετική ομάδα είναι υγιής και συντονισμένη. Είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμόσετε οποιαδήποτε από τις άλλες πρακτικές χωρίς να ελέγξετε την πρακτική #1. Όταν αυτό γίνει κατανοητό και η ομάδα σας είναι έτοιμη να ξεκινήσει, επιλέξτε μία ή δύο ακόμη πρακτικές για κάθε εξάμηνο και δουλέψτε πάνω σε αυτές. 

Ξεκινήστε με πρακτικές που θα έχουν άμεσα οφέλη! Εκτός από την πρακτική #1, η σειρά που θα ακολουθήσετε για τις υπόλοιπες, εξαρτάται από εσάς και τις προτεραιότητες σας. Αυτό αποτελεί μία διαδικασία  που θα κάνει την πορεία σας πιο εύκολη. Όσο θα αναπτύσσεται η επιχείρηση, μπορείτε να ανανεώσετε τις πρακτικές. 

Βεβαιωθείτε ότι όλοι αισθάνονται ασφαλείς και ελεύθεροι να συμμετέχουν, ξεκαθαρίστε τις προτεραιότητές σας, συλλέξτε πληροφορίες και τέλος, απολαύστε τη διαδικασία!